20.10.06

Čigava je Olimpija?

Kdo pravi, da fuzbal nikogar ne zanima? V enem tednu bi (sta?) v Ljubljani nastali kar dve Olimpiji. Kakšna inflacija! Najprej so Glihovi fantje po tisoč letih zrihtali umetno travo v jami pri stadionu in napovedali preimenovanje kluba v Olimpija Bežigrad, samo dan pozneje pa so na tiskovki Nk Factor napovedali revolucijo z imenom Olimpija 2006.
Napovedi Mr. Elektrončka, novega prezidenta Factorja, me ne ganejo. Tisti vaški klub lahko stokrat preimenujejo, pa bo še vedno doma nekje z Ježice in nima pol k...a zveze z Olimpijo. Tistim upokojenim legendam, ki brcajo na Plečnikovi razvalini, zdaj pa naj bi jih iz pisarne vodil Mr. Pristop, pa naj za zdaj še bo - le tisti Bežigrad naj fliknejo iz imena. Sicer je pa zadeva jasna: prava Olimpija je danes doma na NkOlimpija.com, pri Dragonsih ter v srcih in lepih spominih tistih, ki nas starši v stari Jugi niso nasiljevali z nekakšnimi Zvezdami, Partizani, Hajduki, Borci in podobnim sranjem, ampak so nam dali v roke zeleno zastavo. (Mame se seveda pri fuzbalu ne upoštevajo, tako da mi je bilo stiskanje pesti za vijolice prihranjeno.)

Mimogrede, ko smo že pri inflaciji imen in še česa: jutri je volilni molk. Pri Delu so zato danes za vsak primer dvakrat natisnili isti članek "Zaradi Electe v prisilno poravnavo" (str. 3 in še za vogalom na str. 4), za dobro vago pa so pogovorju s firerjem (str. 2 - in who the fuck je Ivan Puc?) dodali še članek o njegovih modrih mislih pred neformalnih evropskim vrhom (na str. 3).

2 Comments:

Anonymous Anonimni said...

Meni je prekipelo pred 14 dnevi, ko so v Delu objavili članek o tem, da se je začelo "jumbo" oglaševanje v LJ, kot primer plakata pa so objavili le velikansko fotko Arharjevega jumbota. Tole danes je samo še potrditev, da je Delo dobro samo še za rit brisat.

13:34  
Anonymous Anonimni said...

Ja sej.

17:18  

Objavite komentar