24.4.06

Inventura: Fuzbal

Toliko vpisov, pa tako malo fuzbala? Gremo popravit napako.
Najraje imam angleški fuzbal, čeprav navijam za klub brez Angležev (Arsenal). Ja, časi so taki, da je še celo Liverpool kljub španski falangi in bogastvu v primerjavi s smrdljivim Chelseajem (guglaj sam, če res hočeš na njegovo stran) spet skoraj ljudski klub. Zato je treba pohvaliti še West Ham, ki je v pravem proletarskem polfinalu pokala FA premagal Boro (ne dajem linkov na smrdljive klubske strani z dodatkom premiumtv). Če bi šteli doma vzgojeni igralci, bi bili Hammersi vsako leto prvaki. Bera zadnjih nekaj let? Ferdinanda (Rio je pri Unitedu, mali Anton še doma), Frank Lampard (2. generacija, danes v, pih, Chelsea), Joey Cole (zapeljivec, he he, pih, Chelsea), Michael Carrick (pih, Spurs), Glen Johnson (pih, Chelsea), zraven pa še Jermain Defoe (okej, prišel iz Charltona pri 16 letih, danes Spurs) itd itd.
Italijanov ne maram - klinc pa ekipe, v katerih imajo vsi obroče v laseh in si ves čas popravljajo frizuro. Če ne pljuvajo kot Totti ali se zvijajo kot Pippo Inzaghi, največja primadona sodobnega fuzbala. Obstajajo seveda svetle izjeme: ena je legendarni Gianfranco Zola, druga pa klub, ki sliši na ime Napoli. Pred tednom so se "Napoletani" iz tretje lige, kamor so jih fliknili po bankrotu, spet uvrstili v drugo. Še eno leto, pa bodo upam nazaj v prvi. Kaj pa naj bi delali v tretji, ko pa jih gleda po 50.000 ljudi na tekmo? Hec je, da je Napoli vstal od mrtvih, ko so prišli v klub filmarji (producent Aurelio DeLaurentiis, nečak Dina DeLaurentiisa), še en italijanski klub, Fiorentina, pa je moral s filmarjem (Vittorio Cecchi Gori) najprej propasti, preden so ga drugi obudili in pripeljali nazaj tja, kamor spada.
In naša domača žalost? Ni vredno besed. Po novem škandalu (fotke so tudi v Fevžerjevi galeriji) je še bolj jasno, da bi bilo domači fuzbal treba ukiniti z dekretom. Domžale so nabile (nabijale) Maribor, ampak s koncem tekme je sodnik malo pohitel. Ker ni piskal penala za domače (kva pa vem, meni se penal ni zdel upravičen, ampak v naši familiji navija za vijoličaste le diaspora = mati) in je nato izključil še njihovega igralca, so navijači nesrečnika s piščalko neuspešno lovili po travi. Epilog? Še ni znan. Komentarji vodstva MB kluba? Porazni.
Predsednik je razmišljal o odstopu - ne zato, ker bi ga bilo sram navijačev, ampak zato, ker so sodniki bojda vselej proti njegovemu klubu.
Podpredsednik pravi, da je sodnik prehitro piskal prekinitev; menda smo vajeni sprehodov po igrišču, sicer bi pa varnostniki - bilo jih je celih 30 - z lahkoto obvladali navijače: ja, tiste, ki so se jim pol ure prej sprehajali pred nosom in lovili sodnika.
Trener je razočaran, ker je sodnik izključil njegovega igralca. Fant, ki je z obema nogama štartal na domžalskega Brazilca in ga tako pokosil, da tip ni mogel niti zbežati z igrišča (na srečo ga niso napadli), je namreč trenerju zatrdil, da ni hotel narediti prekrška. Ja, potem ga pa menda res ne smeš izključiti, kaj?
In še komentar z uradne spletne strani: "... zvestim navijačem vijoličastih je prekipelo nad sodniškimi odločitvami glavnega akterja na igrišču". In še tole sranje za konec: "Na koncu lahko ugotovimo, da bo najkrajšo spet potegnil NK Maribor Pivovarna Laško, tako kot že ničkolikokrat v preteklosti. Nesmiselno je ugibati o kazni, ki bo klubu naložena, saj so odgovorni možje na tem področju precej inovativni. Ne glede na vse, Maribor v slovenskem prostoru nekaj pomeni. Maribor ni Bela Krajina ali Rudar, Maribor tudi ni Publikum in ne Domžale. Stopimo zdaj skupaj v teh težkih trenutkih in pomagajmo svetemu klubu."
Ma fakof. Problem je le v tem, da je Olimpija propadla in igra v 5. ligi, tako da tokrat ne more biti kriva za travme Kalimerotov pod Pohorjem. Sori, babica.

1 Comments:

Anonymous Anonimni said...

"Ne dajem linkov na smrdljive klubske strani z dodatkom premiumtv"? Na tiste, z dodatkom .com, vendar plačljivimi internetninimi gibljivimi sličicami - temu se menda pravi spletna TV, recimo "Arsenal TV online" - pa ja? 45 funtov na leto? BAGATELA, vam rečem. Ena ornk cigara za Wengerja :))))

00:31  

Objavite komentar