18.4.06

10-tonski kamion

Je bolje, če te povozi double decker ali 10-tonski kamion? Če poslušaš The Smiths in njihovo There Is a Light That Never Goes Out z albuma The Queen Is Dead, se zdi oboje enako fajn. Če pa poslušaš Andreja Šifrerja (stran crknila, pevec - žal ? - še miga), bi se (ga?) vrgel tudi pod stroj za čiščenje pločnikov, samo da bi končal agonijo. 20 let po Smithsih se je Šifrer očitno odločil, da bo s svojim žametnim vokalom pel enake (ha ha) rime kot Morrissey.
Za kva gre? Namesto izvirnika kruli nekaj zelo podobnega o tem, da kako ni nič hudega, če ga bo povozil 10-tonski kamion. Se strinjam, nobene škode. Ko smo že pri lučkah, tudi izraz "to punch sbd's lights out" bi se dal zelo primerno demonstrirati na tem lulčku.
Kako sem sploh prišel do "gorenjskega slavčka" (ahaha)? Drekača so z očitno novim ostudnim komadom kandidirali za popevko tedna na Valu 202 (od 14.4. do 21.4.). Telefonsko glasovanje se je razvijalo zabavno. Prvi klicatelj, klasični fan Smithsov (tresoč glas, vznemirjenost, razburjenost, rahla nesamozavest :)) je ogorčeno, a vljudno odjecljal refren izvirnika. Drugi in tretji klic sta prinesla dva glasova Šifrerju, eden poznejših pa nato njegov pravi opis. Neki Prekmurec je namreč odločno, v slogu glasbenega poznavalca, ki ima rad Smithse, a jih ne primerja z božanstvi, hladnokrvno povedal, da je "to en lopov, ki ni ukradel le teksta Morrisseyju, ampak tudi melodijo Georgeu Harrisonu", in nato - še preden ga je Karolijev namestnik v oddaji lahko odklopil - v dialektu izjavil, da je "Šifrer maderfaker, ki ga ne bi smeli vrteti". Vsekakor ne vem, kam bodo Šifrerja pospravili, ko ga bo kamion res povozil. Jaz bi ga poslal k vragu, ampak Morrissey pravi "There's A Place In Hell For Me And My Friends", tako da verjetno ne bi šlo.
Še beseda o Valovem glasovanju: to je prineslo zmago za Mi2 in komad Zbudi me za 1. maj, izvedeli pa smo tudi, da je Rok Predin (oz. Libido) bleda fotrova (še ena zastarela stran) kopija. Prve pol minute še gode z glasom, ki po razvlečenosti in nezmotljivo mariborskem naglasu spominja na ata, potem pa se mu ne da niti to več. Pih.

0 Comments:

Objavite komentar