12.7.06

Sponka za bajto

Šparanje, zadetek na lotu, življenje s pufom naslednjih 30 let - kakšen je tvoj plan za lastno streho nad glavo, dragi bralec? Kyle MacDonald je dobil čisto pravo hiško tako, da je menjal stvari. Začel je tako, da je na Craigslist.org ponudil v zameno za kaj bolj uporabnega eno navadno klinčevo rdečo sponko za papir. Cela kolobocija je danes opisana vsepovsod (recimo v Toronto Staru), zato je ne mislim povzemati na dolgo.
Za lenuhe zgodba v enem stavku: tip je naredil s svojo akcijo v enem letu toliko cirkusa, da so mu na koncu v kraju Kipling v Saskatchewanu (Googlova mapa, he he) šenkali bajto v zameno za malo medijske pozornosti.
Kipling, imenovan seveda po temle Kiplingu, ki je enkrat očitno šel mimo, odslej pač ne bo rabil patetičnega vzdevka v slogu "prestolnica smrečja za lesene fasade jugovzhodnega Saskatchewana" (tega sem si izmislil, ampak tisti, ki ga je že kaj biksal po svetu, se bo spomnil vsaj ene table v slogu "beef capital of ..." - v Avstraliji je to recimo Rockhampton, edini kraj, za katerega lahko iz srca rečem, da ga tam spodaj ne bi hotel nikoli več obiskati). Župan te rupe z nekaj več kot 1000 dušami se bo lahko hvalil s kakšno tablo v slogu "Kipling - mesto, v katerem podarjamo hiše". Če bo 26-letnemu Kylu v novem domu dolgčas ("bom že našel kako delo, v kraju so tri špecerije") in ga bo zaneslo na kriva pota, ni panike: Kipling ima tudi svojo sekcijo Anonimnih alkoholikov.
Mimogrede, Kipling je poceni: pravijo, da stane taka bajtica enih 50.000 kanadskih dolarjev, ampak Kylova je bila cenejša, ker so lokalni fantje stopili skupaj in jo naredili na pol zastonj.

0 Comments:

Objavite komentar