20.6.06

Svetovno

Preden se (jutri? s fotkami?) resno posvetim mladinčevemu prvemu rojstnemu dnevu, je treba priznat', da je na TV že 10 dni fuzbal. "Ej, piki, za koga navijaš?" sem vprašal Lubico. Odgovor, kot iz topa: za Anglijo pa za Freddieja. Ha.
In jaz? Kva pa vem. Saj navijam za Angleže kot običajno, ampak mi gre na živce, da sanjajo na Otoku o novem letu 1966, v napadu pa imajo hromega Shreka in robota Rodneyja in nesrečnega Miha Ovna, ki mi je še najbolj všeč. Druga simpatična moštva: Argentina (kako gre to skupaj z Anglijo?) in Gana, Avstralija in Hrvaška (ne, to pa sploh ne gre skupaj). Prvi dve zaradi igre, tretje zaradi duha in borbenosti, četrto pa zaradi navijačev. Saj vem, da je to pri nas skoraj bogokletno, ampak Hrvate je vsekakor lepo gledati, ko se jim strga zaradi fuzbala - vsekakor je pogled nanje manj boleč kot na poln stadion korporativnih debilov v srajčkah ali pa bognedaj na slovenske navijače - v mislih imam tiste brkate fotre s trakovi v laseh z rokometa, tiste, ki imajo "kdor-ne-skače-ni-Slovenc" za malico, kosilo in večerjo.
In moštva, ki se mi zdijo skrajno zoprna? Nemčija ("ze džermans", no comment), Italija (patentirani bleferji so prvo tekmo presenetili z napadalno igro, potem pa se hitro zatekli k svojemu mahanju z rokami, omahovanju v kazenskem prostoru in popravljanju frizur), Brazilija (nikoli maral).

4 Comments:

Blogger jaka said...

hrvaška & avstralija = a&b hrvaška reprezentanca. v vsakem primeru gredo hrvatje naprej :D

09:37  
Anonymous Anonimni said...

Wayne Rooney ne izgleda kot Shrek: če ima faco kot krompir, to še ne pomeni, da je kar Shrekoiden (ali karkoli že). Oven še najbolj simpatičen? Ja, pred par leti. In verjetno zato, ker nisi videl njegovih letošnjih televizijskih reklam za Asdo. Bog požegni njegovo koleno. Edini, ki je res kul, je Steven Gerrard, ki poleg vsega tako po liverpulski zavija, da se ti mora res milo storiti. To bi bil konec debate :)

10:45  
Blogger jaka said...

ma čist bedni so anglezi.
argentina je pa top. predvsem zaradi res timske igre in ker kar kipijo od timskega vzdusja.

messi je pa itak car, ne morš, da ti ne bi bil simpatičen.

14:17  
Blogger Trinajst said...

"Estetska" debata, hm, hm ... Rooney JE Shrek - krompirjasta buča, uhlji na zahod in vzhod, brez vratu ... kaj še češ - zeleno polt?
Ne vem, zakva imajo s sabo malega Walcotta - če ga je Sven že vzel v Nemčijo, bi ga napodil igrat vsaj proti Švedom, ne pa da tvega "aduta" (aj jaj jaj) Rodneyja. No, da slišim: neee, Crouch pa res ni Rodney, tisti je meril 201, Peter pa 202 ???

10:30  

Objavite komentar