18.5.06

Prve kritike Da Vincijeve šifre

Da Vincijeva šifra na platnu je zanič, pravijo Paradižniki. A je kdo sploh pričakoval kaj drugega? Če odšteješ psevdo-zgodovinski cigu migu, napraskan z vseh vetrov, je Brownova knjiga slogovno in po zgradbi štorije eno veliko sranje, podpovprečen izdelek z neverjetnim zapletom in s še bolj cicibanskim koncem. Zakaj bi bil film kaj boljši?
Namig: če ste že rdeči od besa in se derete "ni res, ni res", pojdite brat še knjigo Dvojčka tekmeca (avtor ušel iz glave, izdana je bila pri nas v paperbacku v nekakšni mladinski zbirki) - podoben zaplet (hej Dan, a si spet plonkal?), podobno pravljičen razplet. Knjiga je približno enako (pod)povprečna, le da je nihče ni oznanil za umetnino in medijsko napihnil do nezavesti.

Update (22.5.,9.15): V kinoblagajnah cinglja. Bljak. Našel avtorja Dvojčkov: Robert Ludlum.

1 Comments:

Anonymous Anonimni said...

Ne vem, če je zaplet v Dvojčkih tekmecih - avtor je Robert Ludlum, izvirni naslova pa je The Gemini Contenders - res podoben Davinčijevišifrivkateriseizkažedajemarijamagdalenapokopanavlouvrusophieneveupajenjenapotomkajaaha, čeprav se obe deli ukvarjata s tezo, da Kristus ni umrl na križu. V Ludlumu so namesto Kristusa križali enega drugega zapornika, vendar pa Kristus nekaj dni kasneje naredi samomor. Je pa film res grozno počasen in "didaktičen", edino kar je zanumivo pa je albino Silas.

01:14  

Objavite komentar